Forside ProdukterGrödorTekniska tjänster
Om FMCKontakt

Du är här: FMC Agricultural Solutions Tekniska tjänster Artiklar Envision® och Glyfonova® Bio

Envision® och Glyfonova® Bio


Cheminovas bioformuleringar av glyfosat för den svenska marknaden.

 

Sedan början av 90-talet har Cheminova A/S arbetat med utveckling och vidareutveckling av glyfosat. Det målinriktade arbetet har resulterat i att Cheminova A/S idag har många olika produkter som innehåller glyfosat, för att passa de krav som olika jordbrukare har i olika länder runt om i världen. Det kan vara formuleringar som tas upp snabbt i växten, och som passar b.la. i tropiska förhållanden där monsunregn är en naturlig del av vardagen. I Sverige är våra glyfosatprodukter i högre grad utvecklat och formulerat så att upptag och transport i växten går helt ut i ogräsets rötter, innan ogräset dödas av den aktiva substansen.

 

Bioformuleringer har i motsats till gamla "Classic" formuleringar, lägre viskositet och skummar mindre.

 

Den erfarna brukaren av glyfosatprodukter kommer att uppleva att denna formulering har en, för ögat långsammare synlig verkan. En "Classic" formulering har en snabbare nedvissning, men i gengäld riskerar "Classic" formuleringen att döda ogräset för tidigt. Den vävnad i plantan som transporterar glyfosat kommer helt enkelt kollapsa, och det finns då inte tillräckligt med glyfosat för att säkerställa en god långtidseffekt. Detta är mest påtagligt på örtogräs t.ex. Tistel, Gråbo och Svinmålla.

 

Tidpunkten för behandling är mycket viktig för att få ett bra resultat. Det måste finnas minst 3 fullt utvecklade blad, särskilt på gräs, för att bladytan skall vara stor nog att ta emot tillräcklig mängd av glyfosat. Vid behandling i stubb, är det viktigt att vänta tills gräsogräset har minst 3 blad.

 

Du är välkommen att kontakta Michael Rose på +45 4164 0595 för mer information.

 

Envision® och Glyfonova® är registrerat varumärker av Cheminova A/S.Envision

 

Glyfonova Bio

 

Artiklar

 

Borgeby 2018

Borgeby 2018


Clipless® NT - nyt produkt i Sverige

Clipless® NT - nyt produkt i Sverige


Förlängning för att godkänna glyphosat

Förlängning för att godkänna glyphosat


Villkor och bestämmelser  Ι  Sekretesspolicy